Чолаков: България е помогнала на арменци и македонци, но Калина и Киро не могат

NetNews

Изказването на Калина Константинова за украинските бежанци потресе всички. Общественото мнение произнесе своята присъда. Всички искат нейната оставка. Докато това стане ние искаме тя да идва тук, за да може народните представители като гледат нейната нагла усмивка да си мислят за „Български пощи“, за украинските бежанци и вагоните в Ямбол. Това заяви Радомир Чолаков от трибуната на НС днес.

Той се обърна към колегите си като припомни как България е приела и подпомогнала арменци, белогвардейци и македонци: „Представете си как е помогнала онази Българска държава. Всички тези стотици хиляди хора са били приети и са се интегрирали в обществото ни. Онази държава е могла да направи това, а държавата на Киро и Калина не може. Разберете, че Киро и Калина просто не могат“.

Чолаков каза, че ако ГЕРБ-СДС бяха управляващи в този момент, щяха да предприемат действия по децентрализация: „Общината е основният фактор в обществото. Всеки, който има елементарна представа от управление, знае, че това е аксиома. ГЕРБ щеше да предприеме сътрудничеството на общините в България. Всяка община знае къде има свободни места в училищата и детските градини. Държавата щеше да плаща по равно на всеки, който дава подслон на бежанците, защото така е справедливо“.

Той помоли бюджетната комисия да попита правителството къде са липсващите пари, предназначени за украинските бежанци.

Чолаков се обърна и към украинските бежанци: „Ние искахме да бъдем съседи и добри приятели. Българското правителство не ни даде шанс да се опознаем, не запомняйте българския народ с лошо“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Новак в елита взема футболист на Фенербахче

Завърналият се в efbet Лига Септември (София) има интерес към 19-годишния защитник на Фенербахче Реджеп Ефе Коджак. За това призна треньорът на столичния тим Славко Матич. „Гледах му три мача, но той ще дойде на проби. Искам да се запозная с качествата му на живо. Има вариант да тестваме още […]