Шефът на пожарната: Човешка грешка извън МВР е причина за съобщението за бедствие, което стресна хората

NetNews

Човешка грешка на един от изпълнителите извън МВР е причината за полученото от много хора тази вечер SMS съобщение за бедствие BG Alert. Това обясни пред БНР директорът на ГД „Пожарна безопасност“ главен комисар Александър Джартов: „Съобщението, което са получили част от нашите граждани, е свързано с провеждане на тест на системата BG Alert, като на практика са предвидени официални тестове на системата от следващата седмица. Като от следващата стартират и следва да стартират от седми ноември“, обясни главен комисар Джартов.

По време на подготовката за тези официални тестове, знаете, че се провеждат и вътрешни тестове между изпълнителя на фирмата и операторите, и по погрешка – вместо в тестовата среда е изпратено съобщение в реалната. Няма извънредни събития, няма опасност за хората. Става въпрос за човешка грешка в случая“, посочи главен комисар Джартов. Тестово съобщение са получили абонатите на един от мобилните оператори, за което операторът не е бил уведомен, сe посочва в съобщение на екипа му, пратено до медиите.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

36 българи от Ивицата Газа са евакуирани в Египет

„Общо 36 души – български граждани и членове на техните семейства бяха изведени успешно днес от територията на Ивицата Газа и вече са в безопасност в Египет. 37-ият е заявил желанието си да остане“, съобщи в сряда вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, цитирана от Министерството на външните […]