Шефът на Stellantis се притеснява от китайските автомобили

NetNews

Китайските автомобили започват да се утвърждават все повече на пазарите в Европа и докато някои все още някои не могат да им се доверят изцяло, то някои клиенти се радват на по-ниската цената, която те предлагат. Изглежда това е притеснило някои от топ играчите в автомобилната индустрия и един от тях дори го признава. Изпълнителният директор на Stellantis Карлос Таварес призна, че европейските брандове ще имат тежка битка с китайските автомобилни производители.

Разходите за производство в Китай са много по-ниски и дори след внасянето им и разходите за транспорт и легализация, автомобилите пак са много по-евтини от тези сглобени в европейските фактори. Коментарът бе направен през Automotive News Europe по време на изложението CES, където той заяви, че европейските регулации вдигат цените на колите с около 40%, което влияе значително на цената. Той допълни, че подобен сценарий е имало и със слънчевите панели, където Европа също е загубила.

Таварес споменава, че ако не се намери решение на този проблем, компанията му ще трябва да намали производството си в Европа и да се насочи към региони в които разходите са по-ниски. В същото време директорът на компанията за автомобилни компоненти Forvia, които наскоро закупиха Hella, заяви, че китайските производители могат да направят електромобил за около 10 хиляди евро по-малко отколкото европейските брандове.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ивайло Мирчев: Руските финансови потоци за български журналисти минавали през лице в Македония

Беше важно Народното събрание да се запознае с възможността Христо Грозев да бъде достатъчно добре защитен, както и да се научи повече за разследваните от него казуси и какво да се предприеме от тук нататък. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Ивайло Мирчев, депутат от „Демократична […]