Шишков: С ремонтите на язовирите държавата е създала хаос

NetNews

„В периода 2018-2020 г. държавата е създала огромен строителен хаос с ремонта на язовирите – строила е без книжа, без разрешение за строеж, без правно основание“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по бТВ служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков.

Проблемът с незаконното строителство не може да се решава с незаконни действия, добави той.

В този период е бил възложен ремонт на 418 язовира, които са били в лошо, но не в аварийно състояние. Ставало е въпрос за основен ремонт, за строеж, за което се изискват разрешителни.

„Няма нищо лошо да се поддържат язовирите, няма нищо лошо да се ремонтират, това е изключително важно. Лошото е, че са пренебрегнати законовите разпоредби“, коментира Шишков.

Той не знае все още какво е качеството на незаконно извършените ремонти. В момента МРРБ се опитва да ги обяви за търпими.

На въпроса защо при управлението на ГЕРБ се строяха пътища, а сега не се строи той отговори: „При ГЕРБ се строеше, защото се правеше без правила“.

Пари за зимно почистване на пътищата има, обявени са конкурси, увери регионалният министър.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Президентът на Казахстан: Вървим към реформи

В обръщение към нацията по-рано този месец обявих, че ще настоявам за демократичен мандат за реализиране на визия за по-справедлив и отворен Казахстан. И тъй като страната ни върви към избори през следващите месеци, вярвам, че трябва да се противопоставим на инстинкта да се затворим в себе си в това […]