Шолц: Бъдещето на Крим може да се окаже решаващ фактор във войната в Украйна

NetNews

В интервю за германския телевизионен канал ARD, канцлерът на Федерална република Германия, Олаф Шолц, подчерта, че бъдещето на Кримския полуостров може да се окаже решаващ фактор във войната в Украйна.

Шолц подчерта, че Крим исторически принадлежи на Украйна и че това е факт, който трябва да се вземе предвид, цитира „Фокус“.

На въпроса за перспективите за членство на Украйна в НАТО, по време на предстоящата среща на върха във Вилнюс, германският канцлер бе категоричен, че за да бъде приета в Алианса, Украйна не трябва да има неразрешени гранични конфликти.

В същото време Шолц подчерта, че Германия носи отговорност за предоставянето на гаранции за сигурността на Украйна. Това отразява ангажимента на Берлин да подкрепя Украйна и да помага за стабилизирането на ситуацията в региона.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Логистиката на руската армия е в колапс

На места снабдителната линия на окупаторите в Запорожка област вече се руши. Противникът не е в състояние да се справи с натиска на въоръжените сили на Украйна в района на Мала Токмачка и в близко бъдеще е възможно кулминационно разпадане на отбранителната линия, заяви военно-политическият наблюдател Александър Коваленко, предаде агенция […]