Шолц: Германия се откъсва с максимална скорост от руските енергийни доставки

NetNews

Германия се откъсва с максимална скорост от руските енергийни доставки и има безграничен потенциал да стане глобална суперсила в енергетиката – заяви канцлерът Олаф Шолц по време на икономическа конференция в Торонто, предава „Ройтерс“.

Шолц изрази надежда, че Канада ще изиграе „основна роля“ в помощ на германския енергиен преход чрез бъдещи доставки на втечнен природен газ.

„Тъй като Германия се отдалечава от руската енергия с голяма скорост, Канада е нашият желан и надежден партньор“, каза Шолц на германско-канадска икономическа конференция в Торонто.

„Засега това означава увеличаване на нашия внос на втечнен природен газ (LNG). Надяваме се, че канадският LNG ще играе основна роля за това“.

Канада и Германия са две перфектно съвпадащи части „в глобалния пъзел, който е нашият многополюсен свят“, каза още немският канцлер.

„Вашата страна има почти неограничен потенциал да се превърне в суперсила в устойчивата енергия и устойчивото производство на ресурси“, каза той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Важните новини във ФАКТИ на 23 август

Пламен Петров: „Газпром“ няма да ни продава евтин газ Най-голямата глупост, която съм чувал от феновете на руския газ, е, че той винаги ще е по-евтин от втечнения, защото производството му имало по-ниска себестойност. Откъде тия хора знаят себестойността на руския газ не ми е известно, „Газпром“ никога не е […]