Ще обменяме студенти с Република Южна Африка

NetNews

Ще обменяме студенти с Република Южна Африка

Снимка: БГНЕС

България и Република Южна Африка ще си сътрудничат в областта на висшето образование. Министерският съвет одобри проект на Програма между правителствата на двете държави, съобщават от правителствената пресслужба.

Така за първи път ще бъде създадена нормативна рамка за сътрудничество във висшето образование.

Предвиждат се обмен на студенти и насърчаване на прякото сътрудничество между висшите училища в двете държави. Очаква се ежегодно предоставяне на реципрочен принцип на до 10 стипендии за пълен срок на редовно обучение в образователно- квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” в държавни висши училища, с изключение на области на висшето образование „Здравеопазване и спорт“ и „Изкуства“.

По Програмата страните ще обменят добри практики и информация за образователните системи на двете държави. Тя дава възможности и за академично сътрудничество, с цел улесняване взаимното признаване на виеше образование, придобито в другата страна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цеков: Нормално е ГЕРБ да поеме контрола над правителство на малцинството

Определенията на Борисов за „шепот и заклинания“ бих ги определил като внушения. Изглеждаше като театър. Така номинираният за регионален министър в проектокабинета „Денков“ Андрей Цеков коментира обвиненията на лидера на ГЕРБ. Гостът уточни, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат достатъчно подробно разписани програми и няма нужда да си ги мерят коя […]