Южна Корея изстреля три ракети

NetNews

Южнокорейската армия изстреля три ракети в отговор на новите ракетни изпитания на Северна Корея, предадоха световните агенции.

Това е станало, след като една от севернокорейските ракети падна близо до южнокорейските води по-рано днес. Реакцията на Сеул показва, че Южна Корея ще отвърне твърдо на всякаква провокация, посочва южнокорейската армия.

А президентът на Южна Корея Йон Сук-йол определи изстрелването на севернокорейски ракети като териториална инвазия, предвид това че една от ракетите е преминала през линията между двете страни за първи път, откакто е разделен Корейският полуостров.

По-рано бе съобщено, че Северна Корея е изстреляла най-малко 10 разнородни ракети. От тях една е паднала за първи път в южнокорейските териториални води, предаде Франс прес. Заради новите ракетни изпитания южнокорейският президент Йон Сук-йол свика заседание на Националния съвет за сигурност. Подобно нещо ще направи и японският премиер Фумио Кишида. Едната от ракетите е паднала в морето на 57 километра от южнокорейския град Сокчхо. Още една ракета е летяла по направление към южнокорейския остров Улиндо, но е паднала на 167 километра от него. Заради нея на острова е била обявена въздушна тревога. Трета ракета е паднала извън пределите на изключителната икономическа зона на Япония.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мика Зайкова: Не виждам как ще вземем свръхпечалбата на една швейцарска фирма

Има законов проблем за една от фирмите, които произвеждат горива. Може би колегите от ГЕРБ са успели да намерят някаква вратичка, но аз специално не виждам как ще обложим една швейцарска фирма и ще ѝ вземем свръхпечлбата. Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria икономистът Мика Зайкова. Докато, това което […]