Ядрено сметище в центъра на европейския континент: ще натисне ли Путин копчето

NetNews

Военният експерт Олег Жданов отговори на въпроса дали Русия ще реши да използва ядрено оръжие срещу Украйна, предаде агенция УНИАН.

„Днес в целия цивилизован свят, включително Китай и други страни, които се опитват да останат неутрални, има общо разбиране, че ядрените оръжия не трябва да се използват (в Украйна). Защото това може да отвори кутията на Пандора и да завърши много тъжно за човечеството в най-лошия сценарий. Дори с най-малко загуби това ще бъде ядрено сметище в центъра на европейския континент“, каза той.

Според Жданов на „Русия беше дадено ясно да се разбере, че не може да се говори за никакви ядрени оръжия в този конфликт“.

Освен това той припомни заплахата за самата Русия след ядрен удар. „Никой не може да каже къде ще задуха вятърът в следващия час или в следващата минута. Ами ако облакът тръгне към Москва или Минск?“

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Майка и трите й деца загинаха при газова експлозия в Дагестан ВИДЕО

Три малки деца на възраст от 2 до 5 години и майка им загинаха при експлозия на газ в къща в Дагестанския град Махачкала, предаде РИА Новости. Трагедията се разигра в четвъртък в едноетажната къща на семейството в града. Две от децата загинаха на място, третото по-късно в болницата, а […]