Ямболии масово се включват в подписката за запазване на 3 март, изнесени пунктове имаше в кварталите „Каргон” и „Диана”

NetNews

Стотици жители на Ямбол подкрепиха подписката 3 март да остане национален празник на Република България. В събота и неделя имаше изнесени пунктове за събиране на подписи в кварталите „Каргон” и „Диана”. Паралелно с това продължава и подписката срещу разполагане на бази на НАТО край Ямбол. Организатори и на двете инициативи в града е местната структура на коалиция „Левицата!”.

„Направените социологически проучвания в страната показват, че за над 70 процента от българите националният празник е и трябва да остане Трети март. Такова е и мнението на повечето хора в Ямбол, съдейки от разговорите с тях и участието им в подписката”, коментира Здравко Златаров, който е водач на листата на коалицията в града. Своята подкрепа за референдума дадоха всички 24 кандидати за общински съветници на „Левицата!” в Ямбол.

Желаещите да се включат в подписките могат да го направят на пункта в центъра на града. Той е разположен на ул. „Г. Раковски”, до подлеза. Подписи се събират всеки ден от 16.00 до 18.00 часа. На място гражданите могат да се запознаят и с приоритетите от предизборната програма на формацията.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Байдън: Палестинска държава трябва да има, но без "Хамас"

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в неделя, че въоръжената групировка „Хамас“ трябва да бъде елиминирана, но трябва да има път към палестинска държава, след като висши американски служители предупредиха, че войната между Израел и „Хамас“ може да ескалира, предаде News.bg. Байдън не смята, че американските войски ще са необходими […]