15 къщи изгоряха в Долно село, 6 в Ръждавица

NetNews

15 необитаеми къщи са изгорели при пожар, възникнал вчера привечер в кюстендилското Долно село, каза за БНР кметът на Общината Петър Паунов. Огнеборци ограничават пожара, за да не обхване още постройки и имоти там.

Същевременно продължава гасенето на пожара в Конявската планина, нейния дял -Риша и при с. Гърбино. Пожар възникна по-късно и в планината Лисец, той е върхов, горски и вече е ограничен, каза кметът Паунов.

Като подкрепление за екипите от Противопожарната служба в Кюстендил са пристигнали екипи и пожарни от Дупница и Самоков. Включи се и общинската пожарна, дарена на Кюстендил от австрийска фондация. На терен са изпратени и водоноски.

Днес екипите ще действат на три фронта, обобщи ситуацията кметът Паунов.

Шест къщи изгоряха при пожар над кюстендилското село Ръждавица в Риша планина, научи NOVA. Сградите са обезлюдени. Махала на село Гърбино също е в опасност от пожара, който към момента е достатъчно далеко от нея.

Високо в планината се разгарят огнища. На място екипи на пожарната правят всичко възможно да овладеят стихията. Пожарът е в труднодостъпен район, което затруднява пожарникарите допълнително.

В късния следобед се е разгорял и пожар край жп-линията в Кюстендил. Ситуацията там е овладяна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След Търговище и Гоце Делчев хванаха картел при санирането и в Пловдив

Картел между фирми, участващи в Националната програма за енергийна ефективност в Пловдив, установи Комисията за защита на конкуренцията, предаде БНТ. Това е третото решение на Комисията, с което се установява картел при изпълнение на програмата, като санкционирани за същото са и фирми, работили в общините Търговище и Гоце Делчев. Картелът […]