18-годишен елиминира втората ракета на България от Чалънджъра във Франция

NetNews

Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в зала от сериите „Чалънджър“ във френския град Роан с награден фонд 90280 евро.

Кузманов беше елиминиран от участващия с „уайлд кард“ 18-годишен представител на домакините Артюр Фис с 6:4, 6:7(3), 3:6 след малко повече от два часа и половина игра.

29-годишният пловдивчанин започна добре и поведе с 4:2, след което запази преднината си до края на първия сет. Във втората част той навакса изоставане от 1:3 и се стигна до тайбрек, в който българинът поведе с мини пробив за 3:2 точки, но загуби следващите пет разигравания и Фис изравни резултата.

Френският тийнейджър, 260-и в света, оформи обрата с още два брейка в петия и в деветия гейм на решаващия трети сет. Така той отстрани втори пореден българин, след като на старта на основната схема спаси три мачбола при успеха над Адриан Андреев с 4:6, 6:4, 7:6(1).

Кузманов все пак заработи 1460 евро и 9 точки за световната ранглиста, в която заема 213-ата позиция.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Иран заплашва Саудитска Арабия

Министърът на разузнаването на Иран предупреди Саудитска Арабия, че няма гаранция, че Техеран ще продължи своето „стратегическо търпение“ срещу регионалния си съперник, според информационната агенция Fars. „Досега Иран възприемаше линията на стратегическо търпение с твърда рационалност, но не може да гарантира, че то няма да се изчерпа, ако враждебните действия […]