23-ма заразени с коронавирус в самолет

NetNews

На летище „Фиумичино” в Рим в самолет от Индия на индийските авиолинии с 213 пътници на борда, 23-ма от тях са дали положителен тест за COVID-19. Двама души от екипажа също са заразени, предаде БНР.

Пътници и екипаж са били подложени на тест в специално отделения за това Терминал 5 на летище „Фиумичино”. Резултатите ще бъдат анализирани от Националния институт за инфекциозни заболявания „Спаланцани” за установяване за какъв вариант на заболяването става въпрос.

Заразените и тези, имали контакти с тях, са изолирани в специален COVID-хотел, където ще пребивават 10 дни. Всички багажи са били дезинфекцирани. Здравният Министър Роберто Сперанца издаде специални заповеди за пристигащите първо от Индия, след това от Шри Ланка и Бангладеш. Чрез тях се забранява влизането на територията на Италия на всички пребивавали в тези страни през последните 14 дни.

Разрешава се само на тези с адресна регистрация в Италия и с италианско жителство. Трябва обаче да имат отрицателен тест преди тръгване, друг при пристигане и карантина след това. От гледна точка на тази ситуация, Министерството на здравеопазването на Италия удължи мерките за ограничаване на пътниците от европейски страни с 15 дни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Депутатите "убиха" район "Чужбина"

Българите в чужбина да могат да гласуват и с преференции. Това бе решено с гласуваните промени в Изборния кодекс. Така сънародниците ни щяха да могат да изразят предпочитанието си и за някой кандидат-депутат. Предвиждаше се да има и отделен район "Чужбина" с номер 32. Въпреки че това бе гласувано, реално […]