3 г. по-късно още няма оферта за ремонта на тръбата във Варненското езеро

NetNews

3 г. по-късно още няма оферта за ремонта на тръбата във Варненското езеро

Снимка: БГНЕС

Продължават проблемите с авариралия преди 3 години тръбопровод във Варненското езеро. Оказва се, че няма регистрирани оферти за ремонта ѝ.

Това показва справка в електронния регистър на обществените поръчки, срокът за подаване на които изтече на 2 юни, съобщава БНТ.

По-рано в Община Варна бяха проведени пазарни консултации и те приключиха с подаването на едно предложение от варненско дружество с едноличен собственик – италианец. Установено е обаче, че фирмата не развива дейност от 2019 г., поради което беше обявена изтеклата в петък поръчка.

Още по темата

30 май 2020 16:50

126

29 май 2020 10:46

3

Тръбопроводът минава по дъното на езерото, като отвежда фекалните води от кварталите Аспарухово, Боровец и Галата.

Припомняме, че преди около 3 години авария предизвика сериозно замърсяване. Тогава се оказа, че тръбата е положена върху дъното, вместо да бъде под него, както предвиждал проектът. Той бе на стойност над 19 млн. лв. и е застрашен от провал.

През април 2022 г. прокуратурата повдигна обвинение на варненския кмет Иван Портних именно заради казуса с канализационната тръба. На 31 май 2023 г. градоначалникът получи и призовка, като предстои в сряда- 7 юни, да се яви на разпит в Окръжна прокуратура- Варна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

EК готви удължаване на забраната за украинско зърно до 15 септемри

Европейската комисия готви удължаване на забрата за внос на украинско зърно до 15 септемри. Това се разбра в понеделник от изказване на полския министър на земеделието Робърт Телус, който преди заяви, че разполага с чернова от ЕК, според която се разширява забраната, предаде агенция „Ройтерс“. На 2 май ЕС забрани […]