30 години дипломатически отношения между България и Казахстан

NetNews

На 2 юни 2022 г., в навечерието на 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Република Казахстан и Република България (5 юни 1992 г.), в сградата на Министерството на външните работи на Република България се състоя тържествено честване на тази важна за двете страни дата.

В събитието взеха участие посланикът на Казахстан Темиртай Избастин, заместник-министърът на външните работи на Република България г-н Васил Георгиев, директорът на Дипломатическия институт г-жа Таня Михайлова, директорът на Държавния културен институт г-жа Снежана Йовева, дипломати, работили в Казахстан, народни представители, политически и обществени дейци.

В рамките на събитието беше организирана фотоизложба, отразяваща хрониката на развитието на двустранните отношения.

Всички участници в събитието получиха посветената на двустранните отношения брошура, специално издадена на български език от посолството на Казахстан.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Жест! Турция ще подари боен дрон "Байрактар" на Литва, който ще отиде в Украйна

Турският производител на дронове Байрак реши да подари на Литва боен дрон Байракар TB2, за да го предостави на украинските военни, за което литовците в цялата страна събраха 5 милиона евро. Съобщението бе направено от координатора на кампанията и тв водещ Андрюс Тапинас и литовския министър на отбраната Арвидас Анушаускас […]