4 тайни на двойките, които имат дълга връзка

NetNews

Партньорите, които успяват да съхранят връзката си за дълго, се грижат за чувствата си. Те полагат усилия да задоволят емоционалните си потребности и да поддържат хармонията във взаимоотношенията си. В повечето случаи именно жените се грижат за емоционалния аспект на връзката си. И това води до дисбаланс във взаимоотношенията. И двамата партньори трябва да полагат усилия, за запазване на пламъка в отношенията им.

За да е хармонична връзката, мъжете трябва да се научат да разпознават емоционалните сигнали на жената до себе си си и да ѝ помогнат да се освободи от тъгата, гнева и страха си. Способността да подкрепяте емоционално партньора си е умението, което е необходимо в дългосрочните отношения. Ето кои са 4-те тайни на успешните връзки, пише сайтът Actualno.com.

1. Решавайте заедно проблемите си

Двойките се сблъскват с малки затруднения всеки ден. Към тях се добавят и по-сериозни трудности от финансово естество, както и въпроси, свързани със семейното планиране и социалните ангажименти.

Двойките, които са в дългосрочни връзки, гледат заедно към бъдещето. Партньорите обикновено споделят общи цели като погасяване на ипотеката, спестяване на пари за почивка и старини. Обща цел е кауза, по която двамата партньори работят.

2. Общувайте един с друг

Не просто трябва да разговаряте с партньора си, но и да общувате с него, търсейки разбиране. Изразете своята гледна точка и помолете партньора си да направи същото.

Комуникацията е нещо, което можете да дадете на партньора си, като се научите да го слушате истински. Неразбирането може да доведе до напрежение във връзката и дори гняв. Предотвратете подобни проблеми, като обръщате внимание на това, което казва вашият партньор. Премахнете всички разсейващи фактори, поддържайте зрителен контакт и не премълчавайте нищо. Задавайте въпроси за това, което вашият партньор току-що е казал, повтаряйте думите му по свой начин. Кажете му, че го разбирате.

Отворената комуникация също служи като основа на доверието. Партньори, които са заедно от дълго време, не крият нищо един от друг.

3. Създайте споделени специални моменти само за вас двамата

Успешните бизнес лидери знаят колко е полезно да преразгледат работния си ден, за да извлекат максимална полза от него. Това се отнася и за връзките.

Създаването на специални моменти не е никак трудно. Просто трябва да познавате добре партньора си и да заложите на подходящия момент, за да установите дълбока връзка с него. Помислете точно сега какво харесва партньорът ви и какво бихте могли да направите за него.

Например, това може да е просто шега, която ще го развесели и ще го накара да се усмихне. Може да бъде и нещо специално – например да му направите масаж на гърба. Може би вашият специален момент е просто да се прегърнете. Такива малки, но особено интимни моменти са това, което поддържа пламъка в дългосрочна връзка.

4. Доказвайте своята лоялност

С всеки нов ден от връзката си, вие съзнателно се посвещавате на партньора си. Нека си признаем: вие сте свободен човек и можете да решите да си намерите друг партньор по всяко време. Фактът, че не го правите е достатъчно показателен. Не забравяйте ежедневно да благодарите на човека до себе си, че е част от живота ви.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Паоло Малдини: Милан е най-младият отбор в Италия и един от най-младите в Европа

Спортно техническият директор на Милан Паоло Малдини говори за настоящото състояние на клуба. Славният бивш бранител спомена, че акцентът на спортното ръководство при "росонерите" е бил да се намали средната възраст на футболистите. "Намерихме баланс, като намалихме средната възраст на играчите. Милан е най-младият отбор в Италия и един от […]