40 см сняг в част от област Пазарджик

NetNews

В цялата пазарджишка област снеговалежът продължава. В родопската част на региона снежната покривка е достигнала 40 сантиметра. Аварийните екипи реагират на сигнали за паднали дървета. Към момента няма бедстващи хора и селища без ток. В община Сърница снежната покривка е 20 сантиметра, уточнява БНР.

„Улиците в община Сърница са почистени, има ток. Републиканският път Велинград-Сърница и той е почистен. По пътя за Медени поляни има паднали дървета и само едното платно на пътя е отворено. Екипи на общината ги отстраняват“, обясни градоначалникът.

Сняг вали и в община Пазарджик. От снощи снегопочистващите машини са на терен, каза кметът Петър Кулински.

„Обработени са всички надлези, кръгови движения и мостове. В момента машините са на терен, чистят. За момента нямаме сигнали за проблеми с електричеството, което е добре. Отдавам го на това, че от последния снеговалеж доста окапаха част от листата на дърветата и вече не се задържа толкова сняг по тях. Съответно не падат клони, които да прекъсват електрическото захранване по жиците. Единственият сигнал за момента е за паднало дърво в местността „Мечето“, като аварийните екипи вървят натам, за да го отстранят и пътят да може да бъде отворен“, обясни той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Земеделски стопани получиха милиони по програмата de minimis

Над 42,3 млн. лева получиха 29 374 от общо 30 290 допустими земеделските стопани, които развиват своята дейност в секторите „Животновъдство“, Пчеларство“ и „Растениевъдство“ по помощта de minimis, предаде БТА. Това съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“. За останалите стопани, помощта ще бъде изплатена след финализиране на допълнителни административни проверки. Помощта […]