50% са отменените резервации в Пиринско

NetNews

Заради новите мерки и въвеждането на зелен сертификат, туроператорите в Югозападна България са принудени масово да отменят резервациите. Несигурността, породена от пандемията, кара клиентите да анулират почивките си, разкрива БНТ.

Ситуацията е изключително тревожна, не бих казала, че има място за успокоение. Туризмът не е бизнес, а индустрия, обясни Здравка Чимева, собственик на туристическа агенция.

Може би повече от 50% от направените резервации биват анулирани постоянно, обясни Весела Нешева, представител на туристическа агенция.

По думите ѝ, клиентите се притесняват да не загубят парите се и винаги се интересуват за възможности да не плащат авансово при резервации.

България

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спряха контрабанден канал за пестициди, внасяли ги като перилни препарати и памперси

Задържаните 18 тона контрабандни препарати за растителна защита, които бяха установени от митническите служители на 23.09.2021 г. при проверка на МП „Капитан Андреево“, вероятно са част от контрабанден канал, действал в продължение на повече от година, показва последващата работа на Агенция „Митници“ по случая. За това разказват от БНТ. Първоначалните […]