59 пияни шофьори хвана МВР във втория ден на акцията

NetNews

9212 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 11970 водачи и пътници.

В рамките на втория ден са установени общо 59 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 37-ма от тях са шофирали след употреба на алкохол до 0,5 промила, а 22-ма – с над 1,2 на 1000.

До момента са съставени 2424 фиша и 755 акта за установени административни нарушения.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков обявиха на извънреден брифинг в Министерски съвет началото на безсрочна масирана акция в цялата страна.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Тя следва жестоката катастрофа в столицата, отнела живота на две млади жени.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Манчестър Юнайтед привлича бивш вратар на Лацио

Манчестър Юнайтед обмисля да привлече в състава си бившия вратар на Лацио Томас Стракоша. Договорът на 27-годишният албанец изтече и в момента той е свободен агент. „Червените дяволи“ смятат да се възползват от ситуацията и да го вземат за заместник на Дийн Хендерсън, разкрива talkSPORT, цитирани от sportal.bg. В последните […]