7-годишната Хрисия Саханджиева от Ямбол с престижна награда от Националния конкурс за рисунка „Моят празник“

NetNews

Хрисия Саханджиева от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Ямбол е сред отличените участници в тазгодишното седмо издание на Националния конкурс за рисунка „Моят празник“. В него се конкурираха над 700 рисунки от 65 населени места, 59 училища и 17 школи от 22 областни града в цялата страна.

Целта на организирания от община Стара Загора конкурс е да се даде възможност за изява на творческите заложби на подрастващите, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България. Надпреварата е индивидуална, а малките художници са оценявани в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 15 години.

Хрисия е сред наградените участници от училища в първата възрастова група. Журито, съставено изключително от художници, е присъдило втора награда за младия ямболски талант. Нейната рисунка е включена и в избраните след селекция от  журито 120 рисунки, които ще бъдат подредени в изложбена зала „Лубор Байер” в града на липите. Изложбата ще бъде открита на 2 декември.

Това е пореден успех за Хрисия, която рисува изящно от съвсем малка. Докато е в детската градина, три поредни години тя печели първа награда при най-малките художници в конкурса за рисунка „Коледа”, който е част от благотворителната кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот!”. И тази година нейна рисунка ще бъде отпечатана като благотворителна картичка в кампанията. Има многобройни други отличия от регионални и национални конкурси и най-вече  – нестихващо и съвсем осъзнато желание да рисува.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Стоичков почете паметта на Диего Марадона

Христо Стоичков почете паметта на Диего Армандо Марадона, след като днес се навършват 2 години от смъртта на един от най-великите футболисти на всички времена. „Две години, откакто го няма големият приятел и велик футболист Диего Марадона“, написа „Камата“ в социалните мрежи. Той бе поканен за откриването на новия музей […]