Американец удари джакпот от 1,12 милиарда долара

NetNews

Късметлия от щата Ню Джърси спечели във вторник вечерта джакпота от американската лотария „Мега милиони“ на стойност 1,12 млрд. щатски долара, прекъсвайки поредица без печалба, която датираше от декември миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Изтеглените числа са 7, 11, 22, 29, 38 и 4. Печелившият билет е продаден в Ню Джърси, съобщават от „Мега милиони“ на сайта си.

До последното теглене никой не беше уцелвал всичките шест числа и не беше печелил джакпота от 8 декември м.г. насам. Това означаваше 30 поредни тегления без голям победител.

Спечелването на джакпота в лотария е трудно, тъй като шансовете са много малки – 1 към 302,6 милиона, отбелязва Асошиейтед прес.

Наградата е осмата по големина в историята на лотарията в САЩ.

Джакпотът от 1,12 млрд. щатски долара е за победител, който приeме сумата да му се изплаща на вноски за срок от 29 години. Повечето победители избират еднократно изплащане в брой, което означава 537,5 млн. щатски долара, отбелязва Асошиейтед прес.

Следващото голямо теглене ще бъде в сряда вечер за джакпота на играта „Пауърбол“, който е в размер на 865 млн. щатски долара. Никой не е печелил тази награда от Нова година насам, което прави 36 тегления без победител.

Билети за лотарията „Мега милиони“ се продават в 45 американски щата, в столицата Вашингтон и на територията на американските Вирджински острови. Двете лотарии се играят в 45 щата, столицата Вашингтон и на американските Вирджински острови. „Пауърбол“ се разиграва и в Пуерто Рико, пише БТА.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украйна трябва да разкрие тежката истина за случващото се на фронта, каза американски дипломат

Високопоставен американски дипломат, отговарящ за противодействието на дезинформацията, казва, че украинският президент Володимир Зеленски трябва да бъде по-отворен към разкриването на информация за състоянието на войната в Украйна, предаде Politico. Коментарът му беше направен на фона на засилените руски атаки на фронта и намаляващия международен фокус към войната, посочва изданието. […]