Apple представи новия MacBook

NetNews

По време на снощното събитие WWDC на Apple, компанията от Купертино анонсира новата операционна система iOS 16, а заедно с нея бяха показани и новите лаптопи от серията MacBook Air. Те се предлагат с нов процесор Apple M2, няколко цвята и размер на екрана от 13.6 инча. Това е първата голяма промяна при лаптопите от 2018 година.

Основните промени включват нов дизайн с по-тънки рамки и специфичната изрязана част от екрана в която са поставени сензори и камера. Лаптопът вече е с дебелина от само 11.3мм и се предлага в син цвят или пък така нареченият цвят шампанско.

Процесорът е новият M2 чип на Apple с до 40% по-добра производителност, казват от Apple. Батерията също е подобрена и може да издържи до 18 часа видео плейбек с едно зареждане. Още една новост е, че лаптопите вече поддържат бързо зареждане, което осигурява 50% капацитет в рамките на 30 минути. В зависимост от конфигурацията, цените на лаптопа започват от 1199 долара.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Подгорица: Лавров би могъл да пристигне в Белград с влак

Министърът на външните работи на Черна гора Ранко Кривокапич заяви днес, че със забраната за прелитане на самолета на руския министър на външните работи Сергей Лавров Черна гора е спазила задълженията, които е поела, и това решение е било неизбежно, съобщи МИА. Кривокапич изтъкна, че е изненадан от бурните реакции […]