Apple Maps получава дългоочаквана функция

NetNews

Още преди няколко години, приложението за навигация Waze, позволяваше на потребителите си да отбелязват различни опасности на пътя. Това включва спрели автомобили, катастрофи, работни дейности и други.Предупреждания за полицаи и камери за скорост също направиха приложението доста популярно. През 2019 година от Google въведоха подобна функция при своите карти, а ето че от Apple също ще го направят с един от следващите ъпдейти на своята операционна система.

Функцията ще е налична, както на телефоните и таблетите на компанията, така и на автомобилите и мотоциклетите, притежаващи функцията Apple Car Play. Благодарение на ъпдейта, всеки потребител ще може да отбелязва опасностите на пътя, като това може да се случва и чрез гласовия асистент Siri.

Потребителите, които имат достъп до бета версиите, вече могат да се възползват от функцията, а тези които предпочитат официалния ъпдейт, ще трябва да изчакат още малко. Няколко месеца ни делят от представянето на iOS 14.5, който обещава да представи още интересни новости.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каракачанов: Няма да съм министър в кабинет на Нинова или Карадайъ

БСП опитва да „откърти“ гласове от ВМРО, министър в кабинет на Нинова или Карадайъ няма да бъда. Това каза Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и кандидат за 45 НС, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2”. Каракачанов коментира следните теми: Откриването на […]