Бенямин Нетаняху: Ако спрем войната веднага, „Хамас“ ще останат живи

NetNews

Израелският премиер Бенямин Нетаняху втвърди отказа си да се поддаде на исканията на „Хамас“ за слагане на край на войната в Газа в замяна на освобождаването на заложниците, като каза днес, че подобно нещо ще остави ислямистката групировка на власт в анклава, което ще представлява заплаха за Израел, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Нетаняху заяви, че Израел изразява готовност за пауза в боевете в Газа с цел да се осигури освобождаването на заложниците, които все още остават в плен на „Хамас“, чийто брой според данни на израелските власти е повече от 130 души.

„Докато Израел демонстрира подобна готовност, „Хамас“ остава неотстъпчив в крайните си искания, първото от които е изтеглянето на всички наши войски от ивицата Газа, край на войната и оставяне на „Хамас“ на власт“, каза израелският премиер и добави: „Израел не може да приеме това.“

„В противен случай „Хамас“ ще може да изпълни обещанието си да извършва отново и отново своите масови убийства, изнасилвания и отвличания“, аргументира се Нетаняху.

В Кайро лидерите на „Хамас“ водят вече втори ден преговори за прекратяване на огъня с посредничеството на египетски и катарски представители, но без осезаем напредък, а групировката продължава да настоява за спиране на войната в Газа за постигане на споразумение, казаха палестински представители.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Наша търговска верига се извини за козунака с батерия

Както вече ФАКТИ съобщи, в козунак, закупен от популярна наша търговска верига за хранителни стоки, купувачът откри батерия. БАБХ веднага спря дейността на производителя на празничното печиво. Междувременно от търговска верига „Фантастико“ пуснаха до медиите позиция във връзка със случая: Във връзка със сигнал за открита батерия в козунак, закупен […]