Box Office: Слаб уикенд по родните киносалони

NetNews

Изминалият уикенд в родния боксофис не бе от най-вълнуващите. Нито един от филмите на голям екран не събра повече от 8 хил. зрители, независимо от факта, че имахме и анимационна премиера, по данни от Националния филмов център.

„DC лигата на супер-любимците“ все пак събра най-много почитатели в кината из страната – 7 856, от които студиото ще отчете само 77 398 лв. приход. Филмът се провали и на световния боксофис, където отчете общо $41,4 млн. Можем да кажем, че това бе някак очаквано с оглед качеството на анимационния филм. Както по-рано ви информирахме, заглавието далеч не е най-добрата продукция по комиксите на DC и аудиторията изглежда даде своята логична оценка.

На второ място по гледаемост е „Миньоните 2“. Филмът е на голям екран от пета поредна седмица, но ето, че продължава да се радва на огромно внимание в България. 6 577 души са го гледали през уикенда, а общият приход от премиерата насам се равнява на 1 819 830 лв. Съвсем резонно е да заключим, че в следващите няколко дни ще прехвърли 2 млн. лв.

На трето място българският зрител поставя „Тор: Любов и гръмотевици“ с 4 684 продадени билета за изминалите три дни. Изгледите обаче са за стихване на интереса към него, така че създателите едва ли могат да очакват, че ще пожъне още сериозен успех.

„Елвис“, „Топ Гън: Маверик“, „Сиракът: Първо убийство“ и „Джурасик Свят: Господство“ са единствените останали филми, които събират между 1-2 зрители.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Човечеството е на една грешна стъпка от ядрено унищожение

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди в понеделник, по време на Десетата конференция за преразглеждане на страните по Договора за неразпространение на ядрени оръжия, че човечеството е само на „една погрешна стъпка от ядрено унищожение“, съобщава АФП. В обръщението си Гутериш подчерта, че нашият свят преживява ниво на „ядрена […]