Bugatti Mistral Roadster дебютира, за да сложи край на W16

NetNews

Bugatti официално сложи край на ерата W16 и представи последния си автомобил оборудван с този специален двигател. Французите показаха Mistral Roadster, който ще се произведе в серия от 99 броя с цена от 5 милиона евро всеки. От Bugatti разкриха, че всеки един от автомобилите вече е разпродаден, а първите доставки ще започнат през 2024 година.

Колата е вдъхновена от Type 57 Roadster Grand Raid от 30-те години на миналия век, като това се забелязва в линиите около предното стъкло, както и монтираните върху тавана въздухозаборници. Mistral комбинира и елементи от Divo и La Voiture Noire, като например формите на светлините.

Интериорът е идентичен с този на Chiron, но с промени в използваните материали. За първи път французите използват овча кожа за панелите на вратите, докато скоростният лост е направен от солидно парче алуминий с дървени акценти. Разбира се, комбинациите на цветове и материали са изцяло по избор на клиента.

Задвижването, както вече стана ясно се осигурява от 8.0-литровия W16, който генерира 1600 конски сили. Същият двигател се монтира и в Chiron Super Sport 300+, който успя да вдигне 490км/ч през 2019 година. От Bugatti казват, че ще се пробват за подобен рекорд и с Mistral, за да го превърнат в най-бързия роудстър в света. През 2013 година от Bugatti поставиха рекорд с 408.84км/ч с Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Юнайтед вади €100 млн. за звезда на Аякс

Манчестър Юнайтед е възобновил интереса си към Антони от Аякс, според Foot Mercato, като дори планира да плати €100 млн. за нападателя. 22-годишният талант на „синовете на боговете“ блесна ярко през изминалите два сезона, откакто играе на „Йохан Кройф Арена“. Той дори си спечели няколко повиквателни за националния отбор и […]