Cadillac и Hummer може да се продават в Европа

NetNews

Американските компании Cadillac и GMC Hummer съвсем скоро може да пристигнат в Европа, споделят запознати с плановете на марките хора. Информацията бе споделена от Automotive News, които цитират свои източници запознати с материята. Все още не е ясно кога това ще се случи, но е изключено това да е съвсем скоро. Разбира се, новината не е потвърдена от General Motors, но през последните години от компанията неведнъж са намеквали за подобни ходове.

Според информацията, първи на европейския пазар ще стъпят от Cadillac, които ще бъдат представени от своя първи електрически модел, носещ името Lyriq EV. Към момента това е единствения електрически автомобил в гамата на производителя. Не се споменава нищо за останалите модели, но вероятно те и големите им бензинови двигатели ще останат извън плановете на шефовете.

GMC Hummer EV също може да се продава официално на европейския пазар, след сериозния интерес към него в родната Америка. Въпреки, че размерите и теглото му не са типични за Европа, то пикапът вероятно също ще се радва на интерес от много хора.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Четирима души загинаха в пожар в жилищна сграда в Словакия

Пожар в жилищна сграда в Словакия избухнал тази нощ, е отнел живота на най-малко четирима души, съобщиха днес властите в страната, предаде Асошиейтед прес. Пожарът е започнал от апартамент на петия етаж в жилищна сграда в град Хандлова, в централна Словакия, съобщиха от полицията. Около 150 души са били евакуирани […]