„Черната книга“ с известни клиенти на Джефри Епстийн ще се продаде на таен търг

NetNews

„Черна книга“, обвита в мистерия, за която се смята, че са написани имената на всички известни личности, свързани с педофилския кръг на покойния финансист Джефри Епстийн, ще бъде обявена на таен търг.

В тефтер за записани имената и адресите на 221 неразкрити досега хора, които са работили за Епстийн или са били сред клиентите му. Тях той е снабдявал с непълнолетни момичета, които е трябвало да извършват сексуални услуги, много от тях против волята си.

„Черната книга“ може донесе на аукционната къща, която я продава, до 200 000 долара, каза собственикът ѝ пред Daily Beast.

Jeffrey Epstein’s ‘black book’ with 221 additional high-profile names is being sold to a secret bidder https://t.co/xrRDKrTfoJ pic.twitter.com/tvZOrNRrcA

— New York Post (@nypost) May 4, 2024

Сред известните имена в книгата, които вече бяха разкрити и за които има сведения от години, са бившият президент Доналд Тръмп, милиардерът от Ню Йорк Джон Кациматидис, жената на собственика на футболния отбор New York Jets Сузане Ирча, бившият изпълнителен директор на Playboy Кристи Хефнър и др.

Daily Beast твърди, че книгата е била намерена на Пето авеню в Ийст Вилидж от жена музикант през 90-те години, но как се е появила там остава неясно и до днес. Това, което е ясно е, че в книгата са посочени имена на 349 души – 221 от които не са посочени в по-късна, по-известна „черна книга“, която Епстийн води. Списъкът с влиятелните връзки на Епстийн беше обект на задълбочено разследване от Business Insider през 2021 г.

Новината за търга с черна книга идва само пет месеца след като десетки забележителни имена – включително кралски особи, политици, актьори и известни учени – се появиха в лавина от преди това запечатани съдебни документи, свързани с осъдения педофил. Те бяха част от заведено дело от страна на Вирджиния Джуфре през 2015 г. срещу Гислейн Максуел. Джуфре е едно от момичетата, които са били част от педофилския кръг на Епстийн и Джуфре.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Евгений Дайнов: Време е да престанем да се отчайваме

Искат да ни внушат, че сме някакво диво племе, че няма нито общество, нито цивилизация. Но не сме такива. Просто не сме. Не се подвеждайте! Огледайте се в истинския живот и ще видите какви сме всъщност: прилични хора. Tекстът е на Евгений Дайнов и е публикуван в dw.com. Публикуваме го […]