Continental направи яке, което се разпознава по-лесно от автомобилите (ВИДЕО)

NetNews

Преди време ви разказахме за трудностите, които системите за безопасност на автомобилите изпитват през тъмната част на денонощието, особено при разпознаването на пешеходци. Сега от Continental са се постарали да поправят този проблем като представиха специално яке, разработено за пешеходци, велосипедисти и други участници в движението.

Якето е разработено съвместно с компанията Urban Circus и според рекламираните данни, може да бъде разпознато два пъти по-лесно от камерите на автомобилите, както и LiDAR-ите. Това е постигнато благодарение на специални отразяващи ленти, които са поставени по-такъв начин, че да улеснят системите на автомобила и изкуствения интелект, който ги управлява.

Якето съдържа още и микросфери, които могат да отразят светлина от фарове на автомобил при разстояние от 300 метра. От Continental казват, че якето също така е направено от дишаща материя, която е водоустойчива и запазва кожата суха, дори и при спортуване. Цените започват от 235 евро.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сблъсъци и пожари избухнаха в лагер за мигранти

Сблъсъци и пожари избухнаха днес в пренаселен център за приемане на мигранти в Кипър, съобщи Ройтерс, позовавайки се на полицията и свидетели. Гъсти кълба дим се издигнаха на места над центъра Пурнарас, на около 22 км западно от столицата Никозия. Свидетели разказаха пред Ройтерс, че хора от лагера са били […]