Денков: Установени са някои от посегналите на Даниел Лорер

NetNews

Премиерът в оставка Николай Денков очаква бързи и категорични действия за подвеждане под отговорност на гражданите, атакували народния представител Даниел Лорер на 14 март заради етническата му принадлежност.

По данни на СДВР вчера е установена самоличността на някои от участниците в агресията, става ясно от публикация във „Фейсбук“.

Както ФАКТИ вече писа, вчера агитка на „Възраждане“ е нападнала Даниел Лорер в центъра на София.

„Всякакви форми на насилие, дискриминация и омраза на расова и етническа основа нарушават основни човешки и конституционни права и са недопустими в свободното и демократично българско общество. Само с бърз и категоричен отговор от правораздавателните органи може да се изкорени чувството за безнаказаност и да се предотврати ескалацията на подобни прояви с наближаването на евроизборите“, коментира акад. Денков.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Анна Зарковa: Прегрупирането в криминалните следи следва това в политическите

„Прегрупирането е ключовата дума за това, което се случва в прокоратурата, и в политиката.“ Това заяви журналистът Анна Заркова в ефира на „Евроком“. „Прегрупирането, което се чу в записа между Сарафов и Гешев“, добави още тя. „Новото е, че от обещаното приятелство не остана и следа. В прокуратурата се води […]