Депутати ще проверяват дали „Лукойл“ ще вземе 1 млн. лв. по проект за кръгова икономика

NetNews

По искане на ГЕРБ Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание ще проверява документите, с които е одобрен проект на „Лукойл Нефтохим“ за преход към кръгова икономика, от който компанията ще спечели един млн. лв., посочи БНР.

В отговор министърът в оставка Милена Стойчева заяви, че в Министерството на иновациите и растежа не е подписван договор за финансиране.

„Аз потвърждавам позицията и факта, че няма подписано споразумение за финансиране, етапът, в който сме в момента, е етап на договаряне. Това не е минала оценка“, посочи Милена Стойчева.

Според Десислава Трифонова от ГЕРБ „Лукойл-Нефтохим“ е класирана на 40 място в списъка на компаниите, които кандидатстват и настоя участието на „Лукойл“ в процедурата да бъде документално проверено в парламентарната комисия:

„Да се изискат всички документи, всички оценителни доклади с всички дати, включително и процедурите, за да се види и по документи, че това, което Вие казвате, не е вярно. Проектът на „Лукойл“ е минал административна оценка, минал е техническа и финансова оценка, има издаден оценителен доклад и е на етап издаване на индивидуален административен акт за одобрение“, разкри Десислава Трифонова .

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Съюзниците успешно събраха средствата за закупуване на 800 хиляди снаряда за Украйна

Съюзници на Украйна успешно са събрали почти цялата сума, необходима за закупуването на 800 хиляди снаряда, съобщи агенция Bloomberg, цитирана от News.bg. Зад инициативата за финансирането стои Чехия. Агенцията твърди, позовавайки се на свой източник, че снарядите могат да бъдат закупени в трети страни и доставени в Украйна в рамките […]