Депутатите изслушват Денков и Тагарев за визитата им в Киев

NetNews

Народното събрание ще изслуша министър-председателя Николай Денков и военния министър Тодор Тагарев във връзка с посещението в Украйна в началото на тази седмица, предаде dariknews.bg.

Искането за изслушване на Денков е по предложение на БСП, а от ДПС настояха към него да се присъедини и министърът на отбраната.

„В контекста на срещата на европейските лидери в Париж, разчитаме като готовност да се предостави войска. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои открит въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения между държави – членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна“, заяви Корнелия Нинова.

Точката е първа от програмата за работа на депутатите от програмата за четвъртък.

И Денков, и Тагарев вече категорично заявиха, че България не планира изпращането на наши военни в Украйна. Въпреки това към тях прозвучаха сериозни критики и искане да обяснят какво представлява подписаното в Киев двустранно споразумение за сигурност с Украйна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Генерал Бен Ходжис говори за грандиозен провал на Украйна

Генерал Бен Ходжис, бивши командващ въоръжените сили на САЩ в Европа, остро разкритикува политическото ръководство на Украйна, което по думите му се е провалило в мобилизацията на военнослужещи. Според него липсата на хора на фронта не е по вина на Въоръжените сили на Украйна, а е показател за неспособността на […]