ЕП: Демокрацията е колективна отговорност

NetNews

Демокрацията е колективна отговорност – не към политическа идея или конкретна кауза – а един към друг. Това заяви говорителят на Европейския парламент Жаума Дук, цитиран от SIR (Servizio Informazione Religiosa).

На събитие, проведено в Брюксел, Европейският парламент започна кампания, за да насърчи европейските граждани да гласуват на 6-9 юни. 370 милиона граждани ще могат да гласуват, от които 26 милиона – за първи път.

„Европейската демокрация ни обединява по-силно, отколкото си мислим: отвъд националните граници, политическите пристрастия и поколенията. В поляризираните времена, в които живеем, това лесно може да бъде забравено и нашата кампания си поставя за задача да напомни за това, което ни обединява“, каза говорителят на ЕП.

Между 6 и 9 юни 2024 г. над 370 милиона души в 27 държави членки ще бъдат призовани да отидат до урните, за да гласуват на европейските избори. За да подчертае важността на гласуването и опазването на демокрацията, Европейският парламент стартира комуникационна кампания под мотото „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Съдът прекрати делата на Валери Йорданов и Васил Василев, заведени помежду им

Тежката драма в Народния театър „Иван Вазов“, която започна с разрива между режисьора Александър Морфов и бившата пиарка на театъра Велислава Кръстева през октомври 2022 г., продължава в съда, но с други герои. През тази седмица Софийският районен съд се произнесе по иска на актьора Валери Йорданов срещу директора Васил […]