Evari променя играта при велосипедите, но на цена от над 20 000 лв. за брой!

NetNews

Evari е името на британска компания и продукт. Независимо от това, независимо от контекста, в който се прошепва тази дума, тя означава „ Култура, креативност и иновация“, по думите на мистър Евари, не нашите. Докато Evari е нова марка на колоездачната сцена, работата, която постигат, е меко казано забележителна. Те го знаят и заявяват, че ще „променят играта“.

Например, един от основните аспекти, който отличава велосипедите Evari от другите на пазара, е, че този екип изгражда всяка рамка по такъв начин, че тя се превръща в монококова конструкция. Рамката е изградена изцяло от въглеродни влакна с висока якост, което води до маса от 3.15 килограма. Но има още много.

Допреди няколко дни беше наличен само един велосипед Evari – 856. Е, сега има два, оригиналният 856 и 856CS. CS означава Custom Studio и причината е, че тази версия е напълно персонализирана.

Тези бебета обаче НЕ са евтини. Като цяло CS в момента се продава само за малко под £10 000, или 21 500 лева. Знаем, знаем, звучи стряскащо, макар да става дума не за обикновен велосипед, а за електрически. Но това е уникален велосиред, като за да добиете бегла представа, този велосипед спечели награда от Eurobike 2022, като един от съдиите каза: „ Все едно да караш Porsche ”

Чудите се какво е необходимо, за да бъде сравнен един електровелосипед с Porsche? Е, въглеродните влакна са само част от него. Друг аспект на тази конструкция е фактът, че комплекът болтове е от титан. Да, в конструкцията на тази дрънкулка са използвани няколко болта и те са титанови. Доста здраво, ако питате нас, и по дяволите, почти неразрушимо.

Разглеждайки изображенията, можем да видим, че всяко жило е скрито вътре в байка – решение, допринасящо за този елегантен и привличащ вниманието вид и усещане. Фаровете и задните светлини следват едни и същи принцип – пълна интеграция.

Едноскоростен електровелосипед може да бъде доста труден за каране, ако няма добавена скорост от ел. енергия. Evari изглежда знае това и добавя трансмисия Rohloff E14. Това дава достъп до над 14 предавки, които се превключват без усилие от бутон, монтиран на кормилото.

Ако започнем да разглеждаме неща като монтаж, капли и всички други дребни джунджурии, които Evari влага във всеки велосипед, можем да започнем да разбираме защо тези „бебета“ се продават се на цената на автомобил. Това е луксозен електровелосипед!

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Канцлерът: Не ми харесва

След като няколко знаменити произведения на изкуството станаха обекти на нападения от климатични активисти, германският канцлер Олаф Шолц заяви вчера, че според него тази форма на протест е погрешна, предаде ДПА. „Признавам си, че не ми харесва да виждам как произведения на изкуството са заливани с боя или със супа“, […]