Финландия ще блокира влизането от Русия на лица, търсещи убежище

NetNews

Финландия планира да приеме закон с временно действие, който ще позволи на граничните власти на страната да блокират влизането в скандинавската държава на лица, търсещи убежище, които пристигат през Русия, заявиха днес министърът на вътрешните работи Мари Рантанен и премиерът Петери Орпо, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

В края на миналата година Финландия затвори всички контролно-пропускателни пунктове по 1340-километровата си граница с Русия поради нарастващия брой пристигащи, които нямат валидни документи за влизане в Европейския съюз.

Въпреки това няколко лица, търсещи убежище, все пак пристигнаха през зимата и правителството смята, че броят им може да нарасне значително с повишаване на температурите през пролетта.

Хелзинки обвинява Москва, че насочва мигрантите към границата – твърдение, което Кремъл отрича. „Финландия трябва да бъде подготвена за възможността Русия да упражни продължителен натиск“, се казва в изявление на вътрешното министерство.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Проф. Антоанета Христова: Партията ми е мила, държавата въобще не ми е мила. Това е Борисов днес

Партията ми е мила, държавата въобще не ми е мила. Мили са ми собствените, лични интереси за оцеляване. Това е Борисов днес. Това каза в аудиокаста на „Фокус“ „Това е България“ политическият психолог проф. Антоанета Христова. „Защото в последните решения, ако той продължи, в най-удобния период за него, той може […]