Google почете националния празник на България

NetNews

Търсачката Google "развя" символично българския трибагреник днес. По случай националния ни празник 3-ти март, световният гигант смени визията на стартовата страница на търсачката си, като изработи специална анимация на развяващия се български флаг. Поздравът на Google гласи: "Честит празник на независимостта!"

Търсачката редовно ни "поздравява" с т. нар. doodle (драскулка) за националния празник, като това се случи за пръв път през 2021 г. Променената визия може да се види от почти всяка точка на кълбото днес.

Денят на Освобождението на България 3-ти март е националният празник на България от 1991 г. На този ден е подписан Санстефанският мирен договор за прекратяването на Руско-турската война от 1877 – 1878 г., който ознаменува Освобождението на България. Договорът е подписан на 3 март (19 февруари по стар стил) през 1878 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Барселона "олеква" с поне 843 000 евро заради "Барсагейт"

Каталунската полиция счита, че „вредата“, причинена на Барселона от бившите директори след така наречения "Барсагейт", варира от минимум 843 300 евро до максимум милион и двеста хиляди евро. Това твърди каталунската полиция в доклад, включен в резюмето на случая, заради който бяха арестувани бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу […]