Huawei представи първия си автомобил

NetNews

Huawei представи първия си автомобил, който както по-рано ви информирахме е съвместна разработка с BAIC. Електрическото возило е определено като луксозен седан и очаквано пристига с различни технологии, част от които са идентични с тези при смартфоните на китайската компания.

Всяка от четирите версии на Arcfox Alpha S се предлага с операционната система Harmony на Huawei, както и 5G свързаност. От Huawei споменават, че в интериора може да се открие голям екран с 4К резолюция, а гласов асистент и свързаност с устройствата на марката ще позволяват затворена екосистема, подобна на тази при Apple.

Що се отнася до автомобилната част, то най-вероятно платформата и задвижването са дело на BAIC, макар от Huawei да не споменават нищо по темата. Батерията е с капацитет от 93.6кВч, а пробегът с едно зареждане достига над 700км по NEDC ( New European Driving Cycle) стандарта.

От китайската компания споменават и функция за бързо зареждане, която позволява 197км пробег след зареждане от 10 минути. Колата ще поддържа и безжично зареждане, макар да не са споменати повече специфики за него. Умен модул за контролиране на температурата, няма да позволява прегряване на батерията, което е смятано за едно от ключовите предимства според Huawei.

Функция за автономно шофиране също ще бъде достъпна, благодарение на карти, запаметени в системата на колата. За сега такива са налични само за няколко китайски града, но от Huawei обещават разширяване на обхвата в близко бъдеще. Продажбите стартират още в края на тази година, а цената на модела започва от 38 700 долара и достига до 66 хиляди за най-върховата версия. Очакват се повече подробности в следващите седмици.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радев към ИСМВ: Надявам се да трансформирате страстта си във воля за промяна

Знаете, че днес целия ден е отреден за консултации с парламентарните групи за съставяне на правителство. Вие сте последната група в този график, но искам да подчертая дебело, че вашето присъствие на тези консултации е изключително важно. Защото във Ваше лице една голяма част от българите на протеста, голяма част […]