ИТН настоява: Първият мандат на ГЕРБ не може да бъде съживен

NetNews

Лидерът на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов потвърди, че партията няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС, като критикува Бойко Борисов за предлагането на политизиран кабинет.

“Подходът на ГЕРБ още в началото не беше добър. Те не предложиха експертен, а политически кабинет. Първият мандат е вече свършен, що се касае до нас, подкрепата е само за третия мандат, ако го получим“, каза лидерът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, цитиран от БГНЕС.

Той обвинява ГЕРБ, че партията е говорила за  експертен кабинет, но не предлага такъв.

„ГЕРБ не предложи експертен кабинет. Когато Борисов се появи и каза, че предлага експертен кабинет, доминиран с предложен от ГЕРБ министър-председател, външен министър и министър на отбраната, това не е експертен кабинет“, коментира Йорданов.

Според разбирането на Йорданов и колегите му от ИТН експертен кабинет се състои само от експерти, независимо от това коя партия ги е предложила.

“Още в началото да политизираш половината министри – този влак замина. Ако искат да се качат на влака за експертния кабинет, решението е в третия мандат с друг подход“, коментира той.

Йорданов допълни, че повече разговори с ГЕРБ не са водени, но и дори да има среща следващата седмица и на нея визията им за експертен кабинет да съвпадне, то няма шанс позицията на ИТН да се промени.

“Първият мандат се опорочи и няма смисъл да го съживяваме, защото освен ДПС никой друг не каза, че ще го подкрепи, а ние искаме да разговаряме и с другите партии, за да може да има наистина експертен кабинет, който да е широко подкрепен“, смята депутатът от ИТН

Той шризова президентът да помисли на коя партия да връчи третия мандат, а от формацията му ще направят опит за реализация, ако разбира се, първите два мандата са неуспешни.

“Ако получим третия мандат, ще отправим покани за наистина експертен кабинет към всички партии, включително към ПП-ДБ. В ДБ има доста сносна експертиза и разумни хора и би било добре, ако техни хора участват в експертно правителство, но в частта ПП изпитвам сериозни съмнения, че могат да предложат нещо. Но да видим – могат да ме изненадат“, каза още Тошко Йорданов.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж загина в Стара планина

Мъж загина в Стара планина, след като е паднал от височина от 15 метра, предаде БНТ. Инцидентът е станал на 22 юни в района на село Оплетня, Софийска област, съобщи Планинската спасителна служба. На 22 юни е станал и друг инцидент в района на хижа „Тъжен“, отново Стара планина. Но […]