Иван Таков: Обединение вляво може да има само с водещата роля на БСП

NetNews

Обединение вляво може да има само и единствено с водещата роля на БСП. Това заяви лидерът на столичните социалисти Иван Таков. Според него, всеки друг опит за събиране на лявото би бил конюнктурен и целящ постигане на кратковременни политически резултати.

„На практика, всеки опит за обединение на лявото без БСП би бил поредното му разпокъсване, заяви Иван Таков. – Има само един начин за успешно обединение вляво и ние го демонстрирахме на местните избори миналата година. Обединение може да има на базата на ясно заявени леви идеи и политики. Всеки друг опит за обединение по-скоро би означавал употреба на надеждите и очакванията на левите хора в страната. На практика, те отново ще бъдат излъгани“.

Иван Таков добави, че Идейното движение в БСП „Бузлуджа“, което беше сформирано неотдавна има за цел да постигне истинско обединение на лявото, в което социалистическата партия да има водеща роля.

„Желанието ни е БСП да води процеса по обединение на лявото, а не той да става, въпреки нашата партия, обясни лидерът на столичните социалисти. – БСП не може да си позволи да продължава с разделението. И всички наши действия, включително и създаването на Движение „Бузлуджа“ в БСП, са насочени в посока да предотвратим опасността нашата 132-годишна партия да стане излишна и други политически проекти да запълнят пространството вляво. Защото всички добре знаем, че в политиката вакуум няма. Смисълът за всички леви хора е да се съединяват, защото заедно сме по-силни, а разделени сме по-слаби“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Какво представлява групировката "Хизбула", подкрепяща "Хамас" срещу Израел

Военните действия между ливанската групировка „Хизбула“ и Израел продължават повече от шест месеца, успоредно с войната в ивицата Газа, като подхранват опасенията от разширяване на конфликта между тежко въоръжените противници. Подчертавайки тази опасност, Израел каза в неделя, че е приключил още една стъпка в подготовката за възможна война по северната […]