Китай: Пекин и Москва трябва да засилят сътрудничеството си в Азиатско-тихоокеанския регион

NetNews

Китай и Русия трябва да засилят комуникацията и координацията си по въпросите, свързани с Азиатско-тихоокеанския регион, и заедно да гарантират неговата сигурност, стабилност и развитие, заяви китайското външно министерство, цитирано от Ройтерс и БТА.

Китайският заместник-министър на външните работи Сун Вейдун, който в понеделник и вторник бе на визита в Москва, заяви, че Китай и Русия трябва да утвърдят позицията си на “източник на стабилност в променящите се обстоятелства на века“.

На срещите си в Москва Сун обсъди теми от дневния ред на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) и се срещна и с руския външен министър Сергей Лавров. Обменени бяха и мнения за кризата в Украйна и ситуацията на Корейския полуостров, както и за други международни и регионални въпроси, се казва изявлението на китайското дипломатическо ведомство, без да се оповестяват подробности.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Експерти за меморандума: Бойко Борисов постигна целта си

Намираме се в преговорен процес. От тук нататък важното е кой е в по-силна преговорна позиция. Очевидно това са ГЕРБ. Бойко Борисов постигна целта си да излезе от политическата изолация. Ако се отиде до ръба на скалата ГЕРБ запазва позициите си, докато това не е така при ПП. Това коментира […]