Кметът на София обяви война на незаконните и опасни сгради

NetNews

Столичният кмет Васил Терзиев обяви война на незаконните постройки и опасните сгради, съобщи „Сега“.

След акцията в незаконните постройки на Румен Гайтански в ловното стопанство край язовир „Искър“, много граждани били провокирани да подават сигнали за други незаконни или опасни обекти. Затова Терзиев е издал заповед за стартиране на обходи и проверки на имоти общинска и държавна собственост във всички райони на София за установяване на незаконни постройки и опасни сгради.

Районните кметове и техните администрации ще имат 3 месеца, за да установят незаконните постройки и сградите, за които има риск от срутване, възникване на пожар, негодни са за използване, не могат да бъдат ремонтирани или са вредни в санитарно-хигиенно отношение. Данните от проверките ще бъдат публични.

Като следваща стъпка планираме огледи и картиране на незаконни или описани постройки и в частни имоти, обещава Терзиев. „Столична община не за първи път премахва незаконни постройки. Целта ни този път е да подобрим цялата система по контрол, установяване, бюджетиране и осигуряване на средства за премахване на незаконни постройки и планирането на тези дейности, вместо действия на парче“, обяснява той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Румъния с почетно консулство в Пловдив

Новото почетно консулство на Румъния в Пловдив беше открито днес. Домакини на събитието по този повод бяха посланикът на Румъния в България, Н. Пр. Бръндуша Йоана Предеску, и почетният консул на Румъния в Пловдив, д-р инж. Димитър Белелиев. Консулството ще се помещава в административната сграда на Международен панаир Пловдив. „Румъния […]