Крум Зарков: Има криза в държавата

NetNews

Има криза в държавата. Служебният кабинет би трябвало да я регулира е поставен в трудна ситуация, тъй като беше съставен по нов начин, няма ясна отговорност и ясен политически гръб зад себе си, обременен е с много съмнения, че има най-различни политически влияния върху него. Първите му действия са неубедителни.

Това коментира в „Денят започва“ Крум Зарков, съветник по правните въпроси на президента.

Страната на практика е в състояние на безвластие, заяви Зарков.

Той подчерта, че в България се наблюдава разпад на институциите, а доверието в тях е под 10-15%. В тази ситуация президентът остава единственият политически авторитет, заяви Зарков.

Той обясни мотивите за президентското вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите.

Зарков коментира т.нар.„зелен рекет”, като обясни, че наистина е възможно да има злоупотреби с правото да се обжалват проекти заради опазването на околната среда. Това, че може да има злоупотреба с право, не значи, че трябва да отменяме правото, както правеха предложените промени, обясни Зарков.

„ВСС може вече да се чете не като Висш, а като Вечен съдебен съвет”, каза още съветникът на президента. Зарков посочи оставането му без промяна като един от големите пропуски на Народното събрание в този мандат.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Фолк певицата Дебора скочи на Галин и младата си адашка от Стара Загора (ВИДЕО)

Фолк певицата Дебора, която съвсем наскоро беше хваната с над 2 промила алкохол зад волана, вдигнала лют скандал заради дебюта на младата Дебора Михайлова от Стара Загора, която сериозно пострада от ръцете на бившия си приятел миналата година. „Аз разбирам от феновете, че има нова песен на Дебора и Лидия, […]