Над 1000 души участваха в ислямистки митинг в германския град Хамбург

NetNews

Повече от 1000 демонстранти снощи се отзоваха на призив на ислямисти за организиране на митинг в Хамбург, като някои от тях носеха плакати с надписи „Халифатът е решението“ или „Германия – диктатура на ценностите“, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Те протестираха в квартал Санкт Георг срещу предполагаемата ислямофобска политика и медийна кампания в Германия. Мирният митинг беше обезпечен от голям контингент полицаи. Според властите в мероприятието са участвали 1100 души.

Организаторите са свързани с групата „Мюсюлмански интерактив“ (Muslim Interaktiv), която е класифицирана като екстремистка според Службата за защита на конституцията на Хамбург, която е местният клон на службата за вътрешно разузнаване на Германия.

Организаторите неколкократно призоваха демонстрантите да скандират „Бог е велик“.

Ораторите обвиниха политиците и медиите в „евтини лъжи“ и „страхливи репортажи“, предполагаемата цел на които е да бъдат заклеймени като ислямисти всички мюсюлмани в Германия, на фона на войната в Газа.

В края на октомври „Мюсюлмански интерактив“ също организира демонстрация в Санкт Георг, въпреки че получи забрана за това. През февруари 2023 г. групата мобилизира 3500 души за митинг срещу изгарянето на Корана в Швеция.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хусите се хвалят: Свалихме още един американски дрон ВИДЕО

Йеменските бунтовници хуси снощи заявиха, че са свалили още един безпилотен самолет Ем Кю-9 „Рийпър“ (MQ-9 Reaper) на американската армия и разпространиха кадри, на които се виждат останки, съответстващи на части от дрона, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Хусите казаха, че са свалили дрона с ракета земя-въздух. Тази седмица […]