Ново обгазяване с циановодород в Карнобат: Шестима души са се почувствали зле и са потърсили помощ

NetNews

Ново обгазяване на Северната промишлена зона на Карнобат с циановодород бе регистрирано днес, съобщи Нова телевизия.

Шестима души са се почувствали зле в понеделник вечерта и са потърсили помощ в спешното отделение. Състоянието им е добро и не се е наложило да бъдат приети в болница, каза шефът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров. Той поясни, че хората не са били обгазени, а са вдишали от въпросния газ.

Оплакванията им са били задушаване, гадене, повръщане.

Кметът на Карнобат Георги Димитров каза, че е получил сигнал за обгазяването в понеделник към 22.20 ч. и във вторник сутринта в 6.30 ч. В този момент пробите за наличие на газ отчитали 0, допълни той.

Проверката в завода все още не е установила на какво се дължи изтичането на газ, каза областният управител на Бургас Пламен Янев

„Сутринта дойдохме на работа и още с влизането някои колежки в работното помещение казаха, че усещат гадене, повръщане, парене в очите. Някои отидоха към медицинския кабинет да видят какво се случва и ги освободиха. Към 8:30 часа дойде линейка, екип и три-четири колежки се качиха в линейката и напуснаха работното помещение”, заяви Величка Тенева, служителка.

Първото обгазяване в промишлената зона на Карнобат беше регистрирано миналия петък по обед, когато работници в кабелния завод усетили задушливата миризма.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ЦИК прекратява обществената поръчка за машинния вот, ще пуска нова

Централната избирателна комисия (ЦИК) прекратява обществената поръчка за обезпечаването на машинния вот за изборите за Европейски парламент. ЦИК ще открие нова за предстоящия вот на 9 юни „две в едно“ – за европарламент и предсрочни парламентарни избори. Това става ясно от проекта за дневен ред на днешното заседание на комисията. […]