Opel възражда легендарната Frontera

NetNews

Opel скоро ще представи наследника на Crossland и за изненада на мнозина новият модел ще носи името „Frontera“, което е връщане към офроуд автомобила на Opel, произвеждан от 1991 до 2004 г. Решението да се възроди името Frontera подсказва, че предстоящият компактен SUV ще се отличава с ръбат дизайн, като вероятно ще споделя технологии с новия Citroën C3 Aircross.

Crossland вече споделя техническата си база с Peugeot 2008 и настоящия C3 Aircross. Очаква се Frontera да бъде по-дълга от своя предшественик, а първоначалните изображения разкриват ъгловати контури, подчертаващи солидна и смела философия на дизайна. Opel споменава, че новата Frontera ще бъде оборудвана с интелигентни функции и гордо ще носи новото лого на марката Opel Blitz. Освен това Frontera ще се предлага като автомобил с електрическо задвижване от самото начало.

Флориан Хютл, главен изпълнителен директор на Opel, изразява вълнението си от новата Frontera, заявявайки, че името напълно съответства на новия и вълнуващ SUV на марката. Очаква се моделът да излъчва увереност и да заеме централно място на пазара. Opel подчертава просторността, вариативността и достъпността на Frontera, което я прави подходяща както за клиенти с активен начин на живот, така и за семейства.

Opel планира да пусне на пазара електрическите версии на новата Frontera и на новия Grandland по-късно тази година, отбелязвайки значителна стъпка в прехода на Opel към превръщането му в изцяло електрическа марка. Компанията има за цел да предложи поне по един електрически вариант във всеки сегмент, демонстрирайки своя ангажимент към електрическата мобилност. По-подробна информация и изображения на новия Opel Frontera се очаква да бъдат публикувани през следващите седмици.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

FDA предупреждава, че CAR-T терапията може да увеличи риска от вторичен рак

В редки случаи CAR-T клетъчната терапия, която се използва за лечение на пациенти с лимфоми и левкемии, може да увеличи риска от развитие на вторични редки видове рак на кръвта. Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) изисква от няколко производителя на този вид терапия да добавят такова предупреждение […]