ПП-ДБ искат Васил Терзиев като кмет да забрани честванията на Деня на Съветската армия в центъра на София

NetNews

Кметът на София Васил Терзиев да забрани честванията на „Деня на защитниците на отечеството“ или Ден на Съветската армия, поискаха днес в Столичния общински съвет (СОС) общинските съветници от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) в декларация, представена в зала от Марта Георгиева.

„Нашата политическа декларация е израз на почит и солидарност с борбата на Алексей Навални, който беше показно убит от режима на Путин. А примерът на неговата непримиримост стана по-силен от всякога“, каза Марта Георгиева, цитирана от БТА.

Путин ще настъпва дотам, докъдето цивилизацията отстъпва. Не трябва в нито един момент да забравяме, че най-питателната храна за злото е страхът и бездействието. Не трябва да забравяме, че хиляди политически преследвани, казали и дума срещу режима, са в затворите и лагерите в Русия и над тях тегне същата заплаха, отбелязаха от „ПП-ДБ“ (СС).

„Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, защото всички загубихме един от най-смелите и достойните ѝ съвременни защитници, но най-черен е той за самата Русия, която изгуби всеотдаен и смел патриот, който обичаше истински своя народ“. Той искаше Русия, такава каквато всички ние я искаме – демократична, свободна, мирна и невойнстваща държава. Затова и режимът на Путин го уби. Преди това той уби Анна Политковская, Борис Немцов, Сергей Магнитски и хиляди дръзнали да изразяват свободна от властта позиция, или просто станали „неудобни“, посочиха от коалицията.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Какво правят хората, които никога не напълняват

Вероятно всеки човек има поне един познат, който винаги изглежда в отличен тонус и никога не напълнява. Навяват ни мисли, че тайната му е или в усилените тренировки, или в някоя крайна диета, която човекът спазва цял живот. Или пък си обясняваме с добър ген, на който всеки може да […]