Премиерът Главчев се отказва от 9100 лв. заплата като външен министър

NetNews

Служебният премиер Димитър Главчев няма да получава заплата като външен министър. Той се е отказал от това възнаграждение, което възлиза на 9 100 лева.

Така Главчев ще получава 11 000 лева заплата само за премиерския пост.

Преди седмица той се самопредложи, а президентът Румен Радев се съгласи да го назначи за министър на външните работи. Така бе разрешена кризата, възникнала дни след встъпването в длъжност на служебния кабинет, с искането на Главчев за освобождаване на Стефан Димитров като външен министър, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че му няма доверие. Президентът обаче отхвърли номинацията на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов за външен министър и така се стигна дотам Главчев да номинира самия себе си.

Това е втори случай след Марин Раков със съвместяването на двете длъжности, но проблемът в случая е, че Главчев – бивш депутат от ГЕРБ, избран преди половин година за председател на Сметната палата, няма никакъв опит във външната политика.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно – аналитична медия.

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Клоп коментира скандалната ситуация с Мохамед Салах

Разочароващото равенство 2:2 на Ливърпул с Уест Хем остана в сянката на скандала край тъчлинията между Юрген Клоп и Мохамед Салах. Египтянинът бе оставен извън титулярния състав и секунди преди влизането му в игра „чуковете“ изравниха. Точно тогава Салах и Клоп си размениха гневни реплики, като се наложи нападателят да […]