Рецепта на деня: Запеканка с кайма и картофи

NetNews
Необходими продукти:

Мляно говеждо месо – 500 г;
Картофи – 1 кг;
Яйце – 1 бр.;
Прясно мляко – 250 мл;
Масло – 100 г;
Лук – 1 глава;
Кашкавал – 50 г;
Сол, черен пипер – на вкус.

Начин на приготвяне:

1. Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Отцедете водата, добавете 50 г масло и намачкайте.

2. Загрейте млякото и добавете към пюрето. Разбъркайте до гладка смес.

3. Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете до златисто кафяво в малко олио.

4. Добавете каймата и пържете до омекване, като непрекъснато разбърквате и разтрошавате бучките. Подправете със сол и прехвърлете в голяма купа.

5. Когато каймата леко се охлади, разбийте яйцето и омесете добре.

6. Намажете форма за печене с масло. Отгоре сложете каймата, а над нея – картофеното пюре.

7. Печете 15 минути, извадете, поръсете с настърган кашкавал и сложете във фурната за още 5 минути, пише flagman.bg.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Специално приложение пази гръцките плажове

Гърция ще бори злоупотребите по плажовете със специално приложение. То е разработено по поръчка на Министерствата на икономиката и финансите и на електронното управление, уточни бТВ. Идеята е да се улесни подаването на сигнали от страна на гражданите. Ако човек забележи, че на плажната ивица са разположени неправомерно заведения или […]