Rivian показа конкурент на Tesla Model Y

NetNews

По време на събитието за представяне на най-новия SUV Rivian R2, автомобилният производител ни изненада с още по-компактен и бюджетен кросоувър, наречен R3. Главният изпълнителен директор на Rivian изрази ентусиазма си, заявявайки: „Толкова сме развълнувани от това, което този модел предоставя отвъд това, което видяхме [с] R2. Той взима пакета на R2, платформата на R2, свива го и го поставя в нашия поглед върху „Какво е кросоувър?“.

Докато R2 вече представлява умалена версия в сравнение с първия SUV на Rivian – R1S, R3 издига компактността на ново ниво. Скаринг разкри, че R3 разполага с междуосие, което е със 7.5см по-късо от това на R2. Въпреки миниатюрните си размери R2 и R3 споделят една и съща платформа, като по-малкият SUV предлага и варианти за задвижване с един, два и три двигателя.

По отношение на дизайна R3 прилича повече на повдигнат хечбек, отколкото на R2. Освен това той разполага с преден багажник и много пространство за съхранение. Вълнуващо е, че има и по-спортен вариант, наречен R3X. Позициониран като компактен рали автомобил, R3X може да се похвали с тримоторно задвижване, по-големи колела и леко увеличен пътен просвет.

Макар че Rivian все още не е разкрил подробни спецификации за R3, те намекнаха, че цената му ще бъде по-ниска от приблизителната стойност от 45 000 USD на R2. Тъй като доставките на R2 са планирани да започнат през първата половина на 2026 г., очакването може да нарасне, докато ентусиастите очакват допълнителни подробности и потенциална времева рамка за пускане на R3.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Допълнителен градски транспорт в София за утрешната Задушница

Във връзка с възпоменанието Задушница на 9.03.2024г. Столичната община осигурява допълнителен градски транспорт, съответно: Разкрива се временна трамвайна линия № 7-А с маршрут кв. „Манастирски ливади-запад“ – кв. „Орландовци“. Разкриват се пет временни автобусни линии: -№ 83-А с маршрут: от Зоопарка по маршрута на автобусна линия № 83 до кръстовище […]