Руски шпиони е имало и в централата на НАТО

NetNews

Няколко души руски персонал са били изгонени от централата на НАТО заради твърдения за шпионаж, каза генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в интервю за германския в. „Билд“.

„Дадохме си сметка, че те извършват дейности, които в действителност не са дипломатическа работа, а разузнавателна“, заяви той.

По-късно говорител на НАТО уточни, че става въпрос за действия на алианса през последните години, а не през последните месеци, както беше написано първоначално от „Билд“, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Самият вестник също направи уточнение по адрес на статията си, изяснявайки, че Столтенберг не е споменал времеви период, говорейки за изгонванията в интервюто си за германското издание.

„Русия закри своето представителство в НАТО през октомври 2021 година. В интервю за „Билд“ тази седмица генералният секретар има предвид действия, предприети през последните години“, каза представител на алианса.

В интервюто Столтенберг казва още: „Виждаме, че руските разузнавателни служби действат в европейски страни от дълги години. Също свидетели и на опитите им да засилят дейността си, но, разбира се, съюзниците в НАТО наблюдават това много внимателно“.

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прословутият Паскал, поредна фигура от ъндарграунда, може да е бил "секретен сътрудник" на Държавна сигурност

Соченият за контрабандист номер едно – Никола Николов – Паскал ще бъде обявен за общодържавно издирване. Обвинението срещу него е повдигнато задочно, съобщи БНТ. Според неофициална информация най-вероятно Николов е в Северна Гърция, където живее от години. Според разследващи ролята на баща и син Марин и Стефан Димитрови е била […]